APK Station Nijmegen

Bandenwissel

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Maar ook bij (vries)kou heeft het zachtere rubber voordeel. Dus is het voor eigen en andermans veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren om bij winterse omstandigheden veilig te kunnen rijden.

Wanneer moet je winterbanden monteren?

De belangrijkste vuistregel waardoor men kan onthouden wanneer de winterbanden gemonteerd moeten worden is de 7ºC regel. Dit is normaal gesproken in de periode van oktober t/m maart. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden zakt wordt het rubber van de zomerbanden harder, waardoor de grip vermindert. Bij lagere temperaturen presteren winterbanden vele malen beter, waardoor de remweg korter wordt.

Moet ik mijn banden laten balanceren?

Bij APK Station Nijmegen worden uw banden altijd gebalanceerd met de wisseling van de banden. Wielen balanceren is absoluut van belang voor het rijcomfort en blijvende voertuig- en bandenprestaties. Gebrek aan of slechte balancering komt tot uiting in de vorm van trillingen binnen verschillende snelheidsgebieden. Ook wordt tijdens deze wisseling uw bandenspanning gecontroleerd/gebrachten uw wielnaven gereinigd.

Vraag: Wat kost een wisseling?

Bandenwissel op velg € 25,–  *

Bandenwissel niet op velg € 50,– *

* excl. TPMS ventielen resetten